Halkların direniş birliğini yükseltmek için; CİZRE’YE SES VER

Rejim büyük bir hızla faşizme dönüşüyor.
Geri dönüşü olmayan bir karanlık yolda uzun süredir ilerleyen siyasi iktidar, her geçen gün daha da büyük suçlar işleyerek ayakta kalmaya çalışıyor. Devlet kademelerinde faşizmi adım adım inşa eden muktedirler, şimdi de faşizme kitle desteği sağlamaya çalışıyorlar.

Faşist ideolojilerine meşruiyet ürettikleri ve toplumsallaştırdıkları yer, TC’nin 92 yıllık açmazı olan Kürt meselesi.

Paramiliter-faşist güçler, silahlarla ve çıkardıkları yangınlarla sokaklarda boy gösteriyorlar. Ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her yerde, MİT-AKP öncülüğünde kurulan suç şebekeleri, özellikle Kürtlere karşı büyük suçlar işliyorlar.

Neredeyse bütün şehirlerde sivil halkı hedef alan provokasyonlar gerçekleşiyor. Kürtler linç ediliyor, göçe zorlanıyor ya da sokak ortasında infaz ediliyor.

İktidarın medya organları eliyle hakikatler gizleniyor, kitleler linç kültürüne yöneltiliyor.
Kürt halkına karşı kullanılan şiddet her geçen gün artarak devam ediyor.
Cizre 9 gündür kuşatma altında. Yaşam büyük oranda durmuş, ilçe ile iletişim kurmak imkânsız hale gelmiş durumda.

Siyasi iktidar, tankıyla, tüfeğiyle, silahıyla, askeriyle, polisiyle kuşattığı Cizre’de sivilleri katlediyor. Sağlık hizmetleri gerçekleştirilemediği için 35 günlük bebek öldü. Kalp krizi geçiren ve ölen 6 yurttaş, silahlı saldırıda bacağından yaralanan ve bacağı kesilen 1 yurttaş, ölen annesinin kucağında ağır yaralanan bebek, ekmek almaya giderken vurulan 4 çocuk ve daha haberini almadığımızı niceleri…
Cizre, İsrail’in uyguladığı Gazze modeliyle baskı ve zorbalık altında tutuluyor. Kitlesel ölümlerin yaşanması an meselesi.

İktidar, Kürdistan coğrafyasında topyekun savaş ilan etti. Kendi eliyle örgütleyip önderlik ettiği çetelerle, savaşı Türkiye’nin tüm illerine taşımaya çalışıyor. Özellikle 8-9 Eylül’den beri bütün Türkiye’de uygulanan linç ve katliam girişimleriyle, bir “iç savaş” hazırlığı yapılıyor.
Cizre’de büyük bir suç işleniyor. İktidarın suçlarına bugün seyirci kalınırsa, yarın faşizme dönüşen rejim bütün halklar üzerinde büyük bir kâbusa dönüşecek.


Gün, Kürt halkıyla dayanışma günüdür.

Gün, halkların direniş birliğini inşa etme günüdür.

Halkların öz yönetim ilanları ve öz savunması meşrudur. Haktır. Desteklenmelidir.
Gayri meşru iktidarın ele geçirdiği ve açıkca halk düşmanlığı yapan valilik ve kaymakamlık makamları derhal lağvedilmeli!


Söz yetki karar, bütün ülkede, halkın kendini yönettiği halk meclislerine!


Türkiye kamuoyunu ve tüm halkçı, emekçi, devrimci, demokrat kurumları ve inisiyatifleri Cizre’ye sahip çıkmaya çağırıyoruz.


Cizre’ye sahip çıkalım, ses verelim, ses olalım!