Emek ve Barış için direnen öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun! – TÖPG

15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilen AKP’nin kendisine muhalif olanlara yönelik saldırıları devam ediyor. Büyük çoğunluğu Eğitim-Sen üyesi olan yaklaşık 12 bin öğretmeni açığa alan AKP iktidarı bununla yetinmemiş, onlarca öğretmeni tutuklayarak bütün Türkiye’de devrimci-demokrat öğretmenlere soruşturma dalgası başlatmış durumda.
AKP, iktidara geldiği ilk günden bu yana sermayenin daha fazla kar mantığıyla, eğitim ve sağlık gibi devletin karşılamakla yükümlü olduğu en temel insan haklarını paralı hale getirmiştir. Ancak, özellikle devrimci, demokrat, halkçı öğretmenlerin gösterdiği direnişlerle istediği sonuca tam olarak ulaşamamıştır.
Nitekim öğretmenlere yönelik saldırılarla eğitimin, sermayenin istediği biçimde, tamamen paralı hale getirilmesinin önündeki engellerin kaldırılması hedeflenmektedir.
Bununla birlikte yapılan saldırılara bahane olarak 29 Aralık grevinin alınması tesadüf değildir.
Halklar arasındaki kardeşleşme ve birlikte mücadele etme iradesi engellenmek istenmektedir.
Yine Hatay’da bine yakın öğretmenin açığa alınmasıyla da Suriye’deki savaşa karşı barış mücadelesi engellenmek istemektedir.
Hem yurtta hem de bölgede barış istemek AKP iktidarı tarafından suç olarak kabul ediliyor!
Bu bağlamda emeği için, barış için direnişte bulunan bütün öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutluyor; eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim mücadelelerinde yanlarında olduklarımızı bir kez daha belirtiyoruz.
Bu ülkenin geleceğini, yarınlarını yetiştiren onurlu öğretmenlerimize sahip çıkıyoruz!
Öğretmenime, geleceğime dokunma!
Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG)