Tüm yoldaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır! – TÖPG

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında yürütmekte olduğumuz “Başkanlığa Hayır” kampanyasının bir ayağı olarak; Antakya kentinin ilçe, semt ve mahallelerinde Halk Meclisleri ile Hayır toplantıları düzenleyen Hatay İl örgütümüzün, 26 Mart Pazar günü Samandağ’da gerçekleştirdiği “Hayır” toplantısına iktidarın kolluk güçleri tarafından baskın düzenlenmiştir. Toplantıda bulunan 4’ü Liseli Kıvılcım üyesi 13 TÖPG üyesi yaka paça göz altına alınmış, büromuz alt üst edilerek Toplumsal Özgürlük yayınları ve materyallerine el konulmuştur.
Aralarında, TÖPG Eş Sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu ve TÖPG MK üyesi Hasan Özgün yoldaşımızın da bulunduğu 13 TÖPG üyesi, asılsız suçlamalarla göz altında tutuluyor.
Referanduma doğru giderken; ‘Hayır’cıları “terörist” ilan eden, devrimci demokrat halkçı kurumları ve tüm muhalefeti etkisizleştirmek ve Hayır kampanyasının sesini kısmak için türlü manevralar yürüten, “Evet” dışında hiç bir propagandaya izin vermeyen AKP/Erdoğan iktidarı, şimdi de Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi’ne yönelik “terör örgütü üyeliği ve propagandası” suçlamaları ile yoldaşlarımızı rehin almıştır.
Hayır’ın sesinin her geçen gün daha da yükselmesinden duydukları kaygı ve panikle devrimci demokrat halkçı bütün kurumları sindirmek, işlevşizleştirmek ve tasfiye etmek telaşına girişen AKP iktidarı, tekçi ve faşist uygulamalarına her gün bir yenisini daha ekleyerek 16 Nisan’da “Evet”i garantileyip, Başkanlık rejimini ilan etmek istiyor.
Teslim Olmayacağız!
AKP/Erdoğan iktidarı hız kesmeden ülkeyi kaosa ve faşizme doğru sürüklüyor.
Bizler, sosyalistler, devrimciler ve halkçı demokratik tüm güçler olarak, bütün baskılara ve tutuklamalara rağmen bu gidişata “dur” demeye devam edeceğiz.
Başta Eş Sözcümüz Oğuzhan KAYSERİLİOĞLU olmak üzere tüm yoldaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır!
Devrimcilere boyun eğdiremez, teslim alamazsınız!
Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi – TÖPG