TÖP: Partileşme Sürecimiz Engellenmeye Çalışılıyor

Dün Ankara ve Hatay’da gerçekleştirilen ev baskınlarında gerekçe belirtilmeksizin gözaltına alınan TÖP üyeleri Mithatcan Türetken, Hatice Göz ile gazetemizin yazarı Max Zirngast keyfi bir şekilde gözaltında tutuluyor. Dosyada gizlilik kararı bulunduğuna dair açıklama yapıldıktan bir gün sonra, bugün havuz medyasında, arkadaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili provokatif ve gerçek dışı iddialar yer almaya başladı. Re:volt ve Jacobin dergilerinin yanı sıra Toplumsal Özgürlük gazetesinde de yazan Max Zirngast ile parti üyelerimiz mesnetsiz iddialarla kriminalize edilmeye çalışılıyor.
Belirtmemiz gerekir ki, hareketimiz bir süredir parti kuruluşunun hazırlığını yapıyor. Kurucu heyetin evrakları toplanmış, başvuruya hazırlık yapılırken, bundan yaklaşık bir ay önce genel merkez olarak tuttuğumuz Ankara’daki il binamız, gerekçe gösterilmeksizin mühürlenmiştir. Hareketimize yönelik gerçekleştirilen bu operasyonlarla partileşme sürecimiz belli ki baltalanmak isteniyor.
Bilinmelidir ki, parti kuruluş evraklarımız önümüzdeki günlerde kurucu heyetimizle beraber teslim edilecektir. Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Bu tarz baskılar bizleri yıldıramayacak. Gözaltındaki arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP)

1 Comment

Comments are closed.