TÖP Halk Sağlığı Meclisi: Kongre Görüntüleri İktidarın Halk Sağlığı Politikasını Gösteriyor!

AKP kongresinden yayınlanan görüntüler, iktidarın halk sağlığı konusundaki politikalarının göstergesidir. Halkın sağlığı hiçe sayılmaktadır. Hastalığa, ölüme razı değiliz; halk sağlığı mücadelesini büyütelim.


Salgının birinci yılını geride bıraktık.
Dönüp bir yıla baktığımızda bir yandan sermayedarların kârları için dönüştürülen sağlık sisteminin halk ve sağlık emekçilerinin üzerine çöktüğüne tanık olduk. Diğer yandan da bizleri yönetenlerin emekçi ve halk düşmanlıklarının ne denli büyük olduğunu gördük. Binlerce insan, yüzlerce sağlık emekçisi iktidarın ekonomik ve politik “başarı hikâyeleri” yazması uğruna yönetilmeyen salgın sebebiyle hayatını kaybetti. Salgını yönetmek bir kenara bu süreçte iktidar koalisyonu, konumunu sağlamlaştırmak için hamleler yaptı.
Sağlık, emek ve meslek örgütleri olarak pandemi sürecinin sağlıklı yönetilmesi adına taleplerimiz ve açıklamalarımız dikkate alınmadan sermaye sınıfının çıkarlarını gözeten uygulamalar hayata geçirildi.
Geldiğimiz noktada AKP’nin Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği 7. Olağan Kongre önümüzdeki haftalarda bizlere olağanüstü bir vaka artışını getirecektir. Kongreden yayınlanan görseller halk sağlığını hiçe sayan iktidarın ölümcül politikasıdır. Politik “başarı öyküsü”nü yazmak isteyen AKP halkın yaşam hakkını ihlal etmektedir. Bu sorumsuz tutum iktidarın toplum sağlığı konusundaki zihniyetini bir kez daha tüm açıklığıyla ortaya koymuştur.
Bunlara mecbur değiliz ve halkın sağlığını önceleyen bir anlayış hepimizin katılımı ile mümkündür. Haklarımız için herkesi sağlık hakkı mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz.
Sağlık Haktır, Herkese Güvenceli Yaşam

Tags :