TÖP: Mehmet Latifeci ve On’ların Mücadelesini Büyütelim

Yoldaşımız Mehmet Latifeci ve babası bundan 26 yıl önce, 30 Mart 1995’te evlerinde katledildiler. Samandağ DEP ilçe teşkilatı başkanlığı yapan Mehmet Latifeci yoldaşımız, Arap Alevi halkı ile Kürt halkının direniş birliğini inşa ettiği için evinde katledildi. Ezilen bir halkın, Arap Alevi halkının kültürünü ve tarihini asimilasyona karşı devrimci mücadele bayrağını yükselten Mehmet Latifeci yoldaş, bu yüzden hedef alındı ve katledildi.
Ancak onu katledenler, onun ektiği hakların direniş birliği tohumlarını yok edemediler. Bugün gelinen noktada halkların direniş birliği egemenlerin korkulu rüyası olmaya, örülen dayanışma nefret iklimini yıkıma uğratmaya devam ediyor.
Mehmet Latifeci yoldaşımızı anmanın en güzel yolunun onun yürüttüğü mücadelenin bugün sürdürülmesi, yayılması, daha da kökleşmesi olduğunu iyi biliyoruz ve bu noktada söz veriyoruz: Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkes… Tüm halkların direniş birliğini kuracağız, demokratik cumhuriyete hep birlikte yürüyeceğiz.
30 Mart devrimci dayanışmanın en fedakâr ve en cesur örneğinin yaşandığı tarihtir aynı zamanda. 30 Mart, cezaevindeki Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamlarını durdurmak için Ünye’deki NATO üssündeki yabancı görevlileri kaçıran Mahir Çayan ve arkadaşlarının (On’lar) katledildiği gündür. On’lar dönemin devrimci ruhunu yüksek fedakârlıkla temsil eden ve devrimci hareket ve halkın çıkarları için devrimci mücadelenin yolunu azim ve cesaretle döşediler. Devrimci cesaretin, dayanışmanın ve fedakârlığın emsalsiz örneğini gösteren On’ları, katledilişlerinin 49.yılında saygıyla anıyoruz. Yaşasın Devrim ve Sosyalizm.