TÖP: Kolombiya Halkının Cesur Direnişini Selamlıyoruz

28 Nisan’dan itibaren Kolombiya halkı, İvan Duque hükümetinin baskıcı-neoliberal politikalarına karşı hakları için sokakta.
Duque hükümeti, yeni bir “vergi yasasıyla” pandeminin bedelini tümüyle halka fatura etmeye çalışıyor. Vergi reformu adı altında yüksek zamlarla zaten yoksul olan halkı iyiden iyiye sefalete sürüklüyorlar. İstifaya zorlanmış olan Hazine Bakanı bizzat paranın %73’ünün vatandaşlardan, kalanının ise şirketlerden alınacağını itiraf etmişti.
Bu yasa tasarısına karşı birçok sendika ve kurum ulusal grev çağrısı yaparak haklı talepleri için direnişe geçti. Uzun yıllar Latin Amerika’da ABD’nin işbirlikçisi, ABD devleti ve sermayenin bekçiliği ve tetikçiliğini yapan Kolombiya devleti, devlet şiddetine sarılarak halka terör estirmeye devam ediyor. 28 Nisan’dan bu yana polis şiddeti nedeniyle en az 30 kişi katledildi ve 800’ü aşkın insan yaralandı. Yüzlerce kişi ise işkenceyle gözaltına alındı.
Biliyoruz ki dünya çapında pandemi boyunca zenginler her geçen gün daha da zenginleşirken, yoksullar günden güne daha da yoksullaştı. Halkın haklı taleplerine ise her defasında devlet şiddeti ile cevap verildi. Ancak bu böyle gitmez! Kolombiya’daki protestolar sırasında bir duvar yazısına atıfla “Fakire ekmek yoksa zengine de huzur yok.”
Toplumsal Özgürlük Partisi olarak Kolombiya halkının onurlu direnişini ve haklı taleplerini selamlıyoruz. Yaşasın dünya halklarının kardeşliği, birlik, dayanışma ve mücadelesi!