TÖP: Halkçı bir seçenek için Demokrasi Konferansı’nda Buluşalım!

Halkın barajı güçleniyor. Ülkenin dört bir yanında, işçiler, emekçiler, yoksullar, kadınlar, LGBTİ+’lar, çocuk hakları aktivistleri, gençler, halklar, inançlar, doğa ve yaşam savunucuları yaratılan tüm şiddet, baskı ve karanlığa rağmen yeni bir demokrasi ve özgürlük arayışı içindeler. Halk güçleri hareket halinde. Her bir yanda pıtrak gibi çoğalan mücadele dinamikleri insanca, güvenceli ve onurlu bir yaşamın özlemi içinde, itirazlarını, tepkilerini, hayallerini, arzularını dile getiriyorlar.

Çeteleşen devlet, devletleşen çetelerin her yerinden pislik akan düzenine, halkı yoksulluğa ve açlığa mahkum eden ve bir avuç sermayedarın çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen iktidar ortaklarına, emekçileri, halkları, doğayı, yaşamı yok eden talan ve yağma politikalarına karşı bu gidişata artık yeter diyenlere, hak mücadeleleri yürütenlere çağrımızdır:

24 Haziran’da Ekmek, Özgürlük ve Adalet şiarıyla toplanacak olan ve partimizin de bileşeni olduğu Demokrasi Konferansı’nda buluşalım.

Bu çağrı, halkın seçeneğini yaratma çağrısıdır.

Bu çağrı, memleketi yeniden kuracağız diyenlerin çağrısıdır.

Bu çağrı, biz halkız, biz miyonlarız, ülkenin geleceğinde bizim de sözümüz var diyenlerin çağrısıdır.

Bu çağrı, her biri farklı bir mecrada direnen halk güçlerini ülkeyi yeniden kuracak ortak, somut, asgari bir program etrafında buluşturacak halkın haklarının konferansına çağrıdır.

Bu çağrı, özgürlükçü, laik, halkçı, demokratik bir cumhuriyetin temellerini birlikte atma çağrısıdır.

Gelin, bu çağrıyı birlikte büyütelim, halkçı bir seçeneği birlikte inşa edelim.