Madene Direnen Coşkun Ailesi Yalnız Değildir!

Devlet ve şirketlerin ortaklığı ile doğa talanı artarak devam ediyor. Ekolojik yıkıma karşı direnenler hedef gösteriliyor, tehdit ediliyor, yersiz yurtsuz bırakılıyor, katlediliyor.

Başta Latin Amerika ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok noktasında doğa savunucuları hedef alınıyor. Antalya’da Finike ormanlarını korumak için mücadele eden Ali ve Aysin Büyüknohutçu, mermer ocağı sahiplerinin tuttuğu kiralık katil tarafından katledilmişti.

11 Aralık’ta Aydın’ın Çine ilçesi Topçam Köyü’nde Eysim Madenciliğin işlettiği maden ocağına karşı direnen Coşkun ailesine silahlı saldırı yapıldı. Failleri bulup yargılamak yerine, delillerin karatılmaya, olayın üstünün örtülmeye çalışılması devletin kimden taraf olduğunu gösteriyor. Failler ve azmettiriciler bir an öce bulunmalı ve yargılanmalıdır.

Bu saldırılar ekolojik yıkıma karşı verilen mücadeleleri sindirme ve yok etme yöntemlerinden biridir. Coşkun ailesine yapılan bu saldırı ekoloji mücadelesine yapılmıştır. Doğaya ve yaşam alanlarına sahip çıkanların yanındayız. Saldırılara karşı ses çıkarmaya devam edeceğiz.


Yaşam savunucularına yönelik bu saldırılara karşı daha güçlü bir biçimde doğayı savunacağız.