TÖP: Roboski Katliamı’nı unutmadık! Katilleri tanıyoruz, hesap soracağız!

10 yıl önce Roboski köyünde 21. yüzyılın en büyük katliamlarından birini yaşandı.

F-16 savaş uçaklarının bombalaması sonucu 34 Kürt hayatını kaybederken, 1943’teki 33 Kurşun Katliamı’ndan bu yana devletin Kürt halkına yönelik imha politikasında hiçbir değişikliğin olmadığı bir kez daha görüldü. Nitekim 10 yıldan bu yana da hakları için direnen her Kürde ölüm reva görülmeye devam ediyor.

Son olarak ise hapishanelerdeki hasta tutsaklar resmen ölüme gönderiliyorlar.

Geçtiğimiz 15 gün içerisinde, resmi raporlara rağmen tahliye edilmeyen hasta tutsaklardan Halil Güneş, Abdülrezak Suyur, Garibe Gezer, Salih Tuğrul ve Vedat Erkmen hayatlarını kaybettiler.

Aysel Tuğluk da resmi raporlara ve onlarca çağrıya rağmen tahliye edilmiyor.

Hasta tutsakların tahliye edilmeyerek ölüme gönderilmesi sadece devletin imha politikalarını sürdürdüğünü ortaya koymakla kalmıyor, AKP-MHP iktidarının faşizmi inşa etme çabalarının da bir ayağını oluşturuyor.

Hayatın her alanında mücadelesini büyüten Kürt halkı, faşizmin inşa sürecinin başarı kazanmasının önündeki en büyük engel olmayı sürdürüyor.

Kayyım atamaları, HDP yönetici ve üyelerini tutuklama, HDP kapatma davası, Deniz Poyraz şahsında Kürt gençlerini ulu orta katletme ve sınırdışı operasyonlara rağmen Kürt halkının direnişini sürdürmesi ve boyun eğmemesi, iktidarın faşizmi inşa etme çabasına ket vurmakla birlikte halkçı güçlerin direnişine de can suyu veriyor.

Roboski Katliamı’nın 10. yıl dönümünde katliamı lanetliyoruz. İmha politikalarına karşı Kürt halkının haklı ve onurlu direnişinin yanındayız!