İşçi Direnişleri Yayılıyor, Yolumuzu Aydınlatıyor!

Egemenlerin bilinçli bir yönelimle halkı daha da yoksullaştırmaya karar verip, uygulamaya başlamalarına karşı, biz de “Bir çıkış var!” demiştik.
Evet, şimdiye dek olandan çok daha fazla yoksullaştırma, güvencesizleştirme, açlık ve sefalete mahkum etme politikalarına karşı gerçekten de “ Bir çıkış var!”
O çıkışın nasıl olabileceği şimdi işçi sınıfı tarafından tüm toplumsal güçlere gösteriliyor.
O çıkış, direnmenin, hak aramanın, mücadele etmenin, örgütlenmenin tetikleyip ivmelendirdiği bir çıkış olabilirdi ancak.
İşte, Trendyol’dan Yemeksepeti’ne, Farplas’tan Alpin Çorap’a, Yurtiçi Kargo’dan Digitürk’e insanca bir yaşam için ayağa kalkan işçi sınıfı “Çıkışın” nasıl olacağını bütün halk güçlerine gösteriyor.
Ağlamak, sızlanmak, yalvarmak ancak daha fazla yoksulluğun önünü açar. Şimdi ayağa kalkma zamanıdır!
İşçi sınıfı, kendisine dayatılan düşük ücretler, uzun mesai saatleri, güvencesiz, esnek ve yoğun sömürü koşullarına karşı ayakta. Direnişler dalga dalga yayılıp, genişliyor.
Şimdi, egemen sınıfların halkı ezen ya da öfkesini uyuşturup körelten politikalarına karşı işçi sınıfının yükselen mücadelesini sahiplenme ve örnek alma zamanıdır.
Direnişleri sahiplenmek, gelişip serpilmesi ve daha fazla yayılması için mücadele etmek, halkın özlemini duyduğu yeni bir düzenin yaratılmasının ön koşuludur.
Herkesi direnişleri sahiplenmeye, direnişlerin sesi olmaya çağırıyoruz.
Direnişlerle birlikte acımasızca yoksullaştırılan milyonların umudu tazelendi.
İşçi sınıfı yol gösteriyor.
Yolumuz işçi sınıfının yoludur.