Kızıldere’den Samandağ’a Direniş Sürüyor!


30 Mart, Kızıldere katliamının 50. Mehmet Latifeci’nin katledilmesinin ise 27. yıl dönümü.
68 kuşağının değişim yaratma noktasındaki devrimci iddiasının militan kimlikle buluştuğu bir dönemde, güçlü bir devrimci dayanışma örneği ile, Ünye NATO üssündeki 3 yabancı görevliyi kaçırarak Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının idamını durdurmak için harekete geçen Mahir Çayan ve yoldaşları Kızıldere köyünde katledildiler.
Kızıldere’nin yıl dönümünde, 30 Mart 1995 yılında ise, Samandağ’da devrimci mücadeleyi yükselten ve geleneğimizin öncü isimlerinden Mehmet Latifeci yoldaşımız katledildi. Arap Alevi halkının asimilasyonuna karşı mücadelenin simgesi olan Mehmet Latifeci, bir halk önderi olarak içinden geldiği Arap Alevi halkının kimlik ve inanç mücadelesini büyüttü. Türkiye’de Kürt demenin yasak olduğu, kirli savaşın en ağır, en şiddetli olduğu bir dönemde Arap ve Kürt halkının direniş birliğini savunan, devletin halkları karşı karşıya getiren özel politikalarına karşı sarsılmaz bir devrimci duruş sergileyen Mehmet Latifeci, DEP Samandağ ilçe teşkilatını kurarak başkanlık görevini de üstlenmişti.
Mehmet Latifeci, halkların kardeşliği mücadelesinde, devletin kirli politikalarını boşa çıkartarak karanlık odaklarca oynanan oyunları bozması dolayısıyla egemen güçlerde büyük bir gerilim yaratmış ve Mehmet Latifeci’nin mücadele ruhunun yaratacağı etkiden korkanlar, onu hedef tahtasına koyarak, 30 Mart 1995’te evinin önünde Mehmet Latifeci ve babası Yahya Latifeci’yi katletti.
O’nu katledenler, ondan bize miras kalan mücadele ruhunu yok edemediler.
Arap ve Kürt halkların kültür ve tarihlerinin asimilasyonuna karşı mücadeleyi yoldaşımızın bıraktığı yerden kavgayı büyüterek sürdürmeye devam ediyoruz. Savaşa, asimilasyona, Kürt halkına yöneltilen tasfiye politikalarına karşı, halkların direniş birliğini sürdürecek, faşizme karşı halkların onurlu barışını savunacak, Mehmet Latifeci’nin devrimci kişiliği ve mücadeledeki kararlı, direngen yolundan gideceğiz.
Burjuvazinin faşizm ve restorasyon seçeneğine karşı, halkçı bir seçeneği yaratmak için, devrimci dayanışmayı büyütecek, Mehmet Latifecileri ve Mahir Çayanları demokratik cumhuriyet mücadelesinde bayraklaştıracağız.
On’ları öldürdüler ama devrim ve sosyalizm mücadelesini yok edemediler.
Unutmayacağız unutturmayacağız. Anıları mücadelemizde yaşıyor.