Halktan Korkanlar Saldırıyor; Halkın Öfkesini Örgütleyen Partimizi Engelleyemezsiniz!

Mersin’de 1 Mayıs çalışması yapan dört yoldaşımız bu sabah ev baskınlarıyla gözaltına alındılar. Öğrendiğimiz kadarıyla dosyaya gizlilik kararı konulmuş ve yoldaşlarımızın gözaltı süresi iki gün olarak belirlenmiş.
Operasyonun hemen ardından basına servis edilen uydurma “bomba hazırlığı” haberlerinden anlaşıldığı kadarıyla emniyet sosyalistlere yönelik yeni bir komplo peşinde.
Ancak yapılmak istenen şey sadece bu değil.
Belli ki ekonomik krizin ve siyasal krizin ağırlığının halkın üstüne çökmesi ve milyonlarca insanımızın enflasyon, pahalılık ve işsizlik cehennemi içinde çırpınarak yaşamaya çalışırken biriktirdiği öfkesi iktidarı korkutuyor.
Korkuyorlar, korksunlar, o öfkeyle yüzleşecekler! Yoksullardan alıp zenginlere bol keseden dağıtanlar hesap verecek!
Belli ki halkın 1 Mayıs’a gitmesini, haklarına ve yaşamına sahip çıkmasından ödleri kopuyor.
İşte, tam da bu yüzden hem 1 Mayıs’ın kendisini, hem halkın haklı ve meşru öfkesini hem de sosyalistlerin mücadelesini terörize etmeye çalışıyorlar. Sınır ötesi operasyon ve Gezi davası ile birlikte düşünüldüğünde iktidar, içine girdiği seçim sürecini provokatif hamlelerle yürütmek istiyor. Yaşananlar ancak bu sıkışmalar içerisinde anlamlandırılabilir.
İşçilere, emekçilere, Alevilere, kadınlara, gençlere, LGBTİ+’lara sesleniyoruz. Bu komploları boşa düşürmek hepimizin elinde.
1 Mayıs’a ve sosyalistlere yönelik bu saldırıları hep birlikte püskürtelim. Hukuksuz ve keyfi gözaltılara karşı tepkimizi 1 Mayıs’ta dolduracağımız alanlarda gösterelim.

Bizleri böyle sindiremezsiniz, yoldaşlarımızı derhal serbest bırakın!