Kamuoyuna: Şeref Özcan’ı teşhir ediyoruz!

Partili bir kadın yoldaşımıza erkek şiddeti uygulayan Şeref Özcan’ı teşhir ediyoruz.

Partimizin de omuz verdiği Ağaç A.Ş işçilerinin Saraçhane direnişi esnasında Şeref Özcan direniş alanına desteğe giden partili kadın yoldaşımızın üzerine yürüyerek tehdit etmiş ve erkek şiddetinde bulunmuştur. Söz konusu şahıs, direniş alanında inisiyatifin kendisinde olduğu gerekçesiyle, kadın yoldaşımıza el kol hareketi yaparak, alanda bulunan işçilere ‘Erkek olsaydı bu kadını çoktan döverdim, bir kadına sahip çıkamıyorsunuz’ diyerek apaçık erkek şiddeti uygulamıştır. Şeref Özcan’ın, direniş süreci boyunca, partimize yönelik karalama faaliyetlerinde bulunduğunu, bizzat direniş alanındaki işçiler tarafından haberdar edildik. Sistematik olarak partimize ve yoldaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen karalama faaliyeti, ne yazık ki işçilerin onurlu direnişini kullanma hadsizliğine kadar vardırıldı.

*

Parti kurulumuz Şeref Özcan’ın MYK üyesi olduğu SYKP ile heyet görüşmesi gerçekleştirerek, kadın yoldaşımıza uygulanan erkek şiddetine sessiz kalınmaması ve sorumluluk çağrısında bulunmuş ve şahsa yönelik disiplin süreci işletilerek yaptırım uygulanması kendilerinden talep edilmiştir. Ancak yapılan görüşmelerde SYKP heyeti ilkesel olarak kadının beyanını esas alıp süreci işletmek yerine, erkek şiddetini türlü gerekçelerle meşrulaştırma yoluna gitmiş ve erkek şiddetine sahip çıkmıştır. SYKP heyeti, parti heyetimize yönelik; devrimci ilke, etik ve üsluba yakışmayacak gerontokratik, manipülatif ve erkeği dokunulmaz kılan bir tavır sergileyerek, görüşmeyi daha başından sonuçsuzluğa sürüklemiş, ortada bir şiddet göremediklerini iddia etmiştir. Görüşmeci heyette bulunan MYK üyesi bir kadın partili, erkek yoldaşlarının deneyimli olduğu ve onlara güvendikleri beyanında bulunmuştur. Bunun üzerine heyetimiz bu durumu teşhir edeceğini belirterek görüşmeyi sonlandırmıştır.

*

Görüşmenin ardından kamuoyuna Ağaç A.Ş. işçilerinin hesabından “Başta tüm emek kamuoyu olmak üzere İstanbul halkına zorunlu açıklama” başlığıyla yayınlanan açıklamayla, Şeref Özcan’ın kadın yoldaşımıza yönelik erkek şiddetinin üzeri Ağaç A.Ş. işçilerinin onurlu direnişi ile örtbas edilmeye çalışılmaktadır. Şeref Özcan Ağaç A.Ş. işçilerinin mücadelesini araçsallaştıracak kadar onursuzdur, direnişçi işçilerin arkasına sığınacak kadar korkaktır.

Uyarıyoruz! Erkek şiddetinin üzerini alicengiz oyunlarıyla örtemezsiniz. İzin vermeyiz! Şiddeti meşrulaştıramazsınız. Hele ki, işçi sınıfının onurlu direnişini kumpasçı hesaplarınıza alet ederek şiddeti maskeleyemezsiniz! İzin vermeyiz. Hiç kimsenin, hiçbir gücün kadına yönelik erkek şiddetini meşrulaştırmaya, kadın kurtuluş mücadelesinin tırnaklarıyla kazıyarak kazanmış olduğu ilkeleri ve sosyalist değerleri, erkeği korumak için eğip bükerek kullanmaya hakkı yoktur. Kimsenin buna gücü yetmez. İzin vermeyiz. Tüm devrimci kamuoyunu ve kadın kurtuluş hareketini bilgilendiriyoruz.

Tags :