“Türkiye Tek Yürek” şovu ile kendinizi aklayamazsınız!

Duydunuz değil mi?Ülkemizi devasa bir mezarlığa dönüştüren siyasi iktidar, göçük altında sahipsiz bıraktığı halk için ‘tek yürek’ olup ortak canlı yayın programıyla para topladı.‘Kutsal devlet’ çatısı altında, patronların ne kadar ‘yüce gönüllü’ olduklarının gösterisine dönüşen ‘hayırseverlik seremonisini’ izledik hep birlikte.Birkaç saat içerisinde, AFAD’a ve Kızılay’a aktarılacağı ifade edilen 115,1 milyar TL bağış toplandı. Bağış dediysek bakmayın. Vergiden düşülecek olan ‘bağış’ bunlar! Hani, yine faturası halka kesilecek olan cinsinden!Sahi!21 yıldır bu memlekette her yurttaş her ay istisnasız deprem vergisi ödedi. Tam da böylesi felaket günleri için toplam 38 milyar 227 milyon dolar deprem vergisi toplandı. O paranın adını anan yok!Hal böyleyken tek çözüm yine nereye aktarılacağı şaibeli ve ama hikmetinden sual olunmaz para toplama kampanyalarında görülüyor.

Gördünüz değil mi?Seremonide kimler vardı kimler! Memleketi yağmalayanların aklanma şovuydu mübarek!AKP döneminde milyar dolarlık ihalelerle ihya edilen, tek kalemde 425 milyon dolarlık vergi borcu silinen, Rize/İkizdere, Muğla/Bodrum Cennet Koy doğa talanının müsebbibi olan, ‘Bu milletin a..na koyacağız’ sözleri hafızamıza kazınan Cengiz Holding patronu Mehmet Cengiz 160 milyon dolar lütfetti mesela.Devletten aldığı ihalelere, teşviklere doymayan, emekçi sınıfların kan emici Kalyon Holding patronunun gönlünden ise 950 milyoncuk kopuverdi.Daha nice servet zenginleri, nice CEO’lar, nice yönetim kurulu başkanları.Halkın delik cebinden kesilen vergiler, patronların lütfuyla halka sadaka veriliyordu.Sizin anlayacağınız emekçi halkı yaşarken enkaza sürükleyen sermaye sınıfı ve temsilcileriyle el ele verip kendilerini aklama şovunda buluştular.
Hadi oradan!‘Türkiye Tek Yürek’ şovu ile kendinizi aklayamazsınız!Halkı kandıramazsınız! Sorumluluktan kaçamazsınız!Tek tek hesap vereceksiniz!Gerçek dayanışma halktan halka yapılıyor.Binlerce TIR emekçi halkımızın alın teriyle kazandığı kazançlarıyla alınan eşyalarla deprem alanlarına gitti, gidiyor, gidecek!Halkımız birbirine nefes oluyor. Dayanışmayı seferberliğe çeviriyor.Yeter ki, kirli elleriniz ve suratlarınızla gölge etmeyin!