Milat Gazetesi yazarı Özlem Doğan’ı Uyarıyoruz!

Müvekkilimizin kılına zarar gelirse sorumlusu Özlem Doğan’dır.

Milat gazetesi yazarı Özlem Doğan 20.03.2023 tarihinde Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımlarda müvekkilimiz Hatice Göz hakkında aynen “PKK kanallarının müdavimi aşırı sol TÖP’le birlikte TÖP üyesi Hatice Göz’ün katılımcısı olduğu ‘Her Yer Çocuk’ da deprem bölgelerinde. Çocuklara oyun çadırı kurarak 4 harflilerin şarkılarını söyletiyorlar. Fondaş medya ise “depremzedelere terör örgütleri bakıyor” haberi yapıyor.” ifadelerini kullanarak müvekkilimizi hedef göstermiştir.

Müvekkilimizin ailesi de depremzede olmasına rağmen depremin ilk gününden itibaren bölgeye giderek halkla dayanışma çalışmalarının içinde bulunmuştur. Özlem Doğan’ın hedef gösterdiği müvekkilimiz, devletin, polisin, AFAD’ın, Kızılay’ın gitmediği mahallelere giderek halkın yaralarını sarmaya çalışan binlerce devrimciden biridir.

Müvekkilimiz aynı zamanda TÖP Çocuk Hakları Meclisinin sözcüsü olup depremzede çocuklar ile çalışmalar yürütmektedir. Devletin bilinçli bir şekilde depremzede halkı ölüme terk ettiği gerçeğinin karşısında halkla birlikte dayanışma köprüsünü kuran devrimcilerin hedef gösterilmesinin tesadüf olmadığını biliyoruz. Bu süreçte devleti değil, sosyalistleri yanında gören halk yüzünü devrimcilere dönmüştür. Toplumsal Özgürlük Partisi’nin faaliyetlerinin kriminalize edilme sebebinin, iktidarın yitirdiği meşruiyetini yeniden kazanma çabası olduğunun farkındayız.

TÖP depremin ilk gününden itibaren devletin sırtını döndüğü halkla dayanışma faaliyetlerine başlamış, halkla içi içe bir dayanışmanın hayata geçirilmesi için açık ve meşru bir çalışma içerisinde olmuştur. Bu faaliyetin illegalize edilmek istenmesi bir karalamadan öte depremzede halka ve çocuklara karşı işlenmiş bir suçtur.

Depremden en fazla etkilenen grup olan yoksul çocuklarla, çocuk hakları temelinde yürütülen faaliyeti suç gibi göstermek; depremden sonra kaybolan yüzlerce çocuğu dahi hala bulamayan, çocukların en temel ihtiyaçlarını karşılamayan, çocukları yalnız bırakan iktidarın, bu suçları örtbas etmenin bir yoludur.

Müvekkilimizin ismini ve fotoğrafını kullanarak paylaşan, yayan ve hedef gösteren Özlem Doğan hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ve bu işin takipçisi olacağımızı duyururuz.

TÖP HUKUK KOMİSYONU