Hayır’a Saldırılar Bitmiyor – TÖPG

“Hayır” çalışması yapanlara yönelik saldırılara dün gece bir yenisi daha eklendi. Adana, Mersin, Hatay, İstanbul, Ankara ve Gaziantep illerinde yapılan eş zamanlı ev baskınlarında, aralarında TÖP-G üyesi yoldaşlarımızın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.
Referandum öncesi Türkiye’de “Hayır” oylarının giderek yükselmesi, “Hayır” çalışmalarının bunca baskıya ve tutuklamaya rağmen hız kesmeden devam etmesi, AKP/Erdoğan hükümetinin “Hayır” çıkma ihtimalinden giderek daha fazla korkmasına sebep oluyor.
Panik halini alan bu korkuyla ülkenin dört bir yanında “Hayır” çalışması yapanlara baskılar artarken, “Hayır” materyallerine yasaklar konuluyor; öyle ki şarkılar bile yasaklanabiliyor.
Aylardır onca baskı, gözaltı ve tutuklama terörü altında, “Hayır” çalışması yapma inadını ve cesaretini gösterip“Hayır” çıkma umudunu taşıyanlara yönelik bir “korku ve yıldırma” operasyonu yürütülüyor. Ülke genelinde “Huzur Türkiye 4” adı altında dördüncüsü başlatılan bu operasyonların asıl amacı, “Hayır” ihtimalini korkuya hapsetmektir.
Bu korku aynı zamanda içinde bulundukları gergin, kontrolsüz ve tedirgin ruh halinin giderek toplumu da içine çektiğini göstermektedir.
Fakat bugün, toplumun örgütlü-örgütsüz her kesiminden yükselen bu “Hayır” dalgasını durdurmak için girişilen bu çabaların ne kadar beyhude olduğunu; gözaltına alınan veya tutuklananların ardından hiç durmadan inadına ve cesaretle yürütülen “Hayır” çalışmaları gözler önüne seriyor.
Umudun bu topraklara Gezi direnişiyle birlikte yeniden ekildiğini ve her zaman toprağın altında yeniden filizlenme ihtimalinin olduğunu gayet iyi biliyorlar.
Belki tek bir “Hayır” ülkemizin içerisinde bulunduğu kaotik ortamı sihirli bir dokunuşla düzeltmeyecektir ama rüzgârın bizden yana dönmesini sağlayacaktır. Türkiye genelinde birçok ilde “Hayır” oyunun önde olması, kendi parti ve kitleleri içerisinde bile “Hayır’cıların” boy göstermesi “Evet” çıkması üzerinden yaptıkları tüm planları yerle bir edecektir.
“Hayır” demek ve “Hayır’ı” örgütlemek bizim en demokratik hakkımızdır. Böyle bir anayasa hazırlamak bile demokratik haklara büyük bir saldırıyken, bunu kabul etmeyenleri gözaltına almak, tutuklamak bu anayasa ile ne yapılmak istendiğini ve neler yapılacağını açıkça gösteriyor.
Hayır’ın sesini kısmaya gücünüz yetmeyecek.
Yoldaşlarımız Serkan Nar, Kayhan Nar, Mithatcan Türetken, Ali Öztürk, Ahmet Doğay, Mesut Soya ve Serpil Kırdağ’ın da aralarında bulunduğu 25 arkadaşımızın derhal serbest bırakılmalı; hakkında gözaltı kararı bulunan Doğuş Genç ve Ferhat Türetken yoldaşlarımızın da gözaltı kararı bir an önce kaldırılmalıdır.

TOPLUMSAL ÖZGÜRLÜK PARTİ GİRİŞİMİ – TÖPG