Hayır kazandı, onlar kaybetti! – TÖPG

Dün, Türkiye halklarının gözü önünde yapılan hilelerle referandum sonuçları Erdoğan’ın lehine çevrildi. Bu sonuçlara hiç kimse kanmaz. Hayır kazandı ve tarih bunu hep böyle yazacak.
İlan edilen referandum sonuçları gayrı meşrudur ve asla kabul edilemez.
Ama bu gayrı meşru referandum sonuçları dahi Erdoğan’ı kurtaramayacak.
Görünen o ki, Erdoğan yolun sonuna geldi. Bu hileli kazanım onun başkan olmasına yetmeyecek. Balkon konuşmasındaki ruh hali, tavırları ve gerginliği ile kendisi de bunu itiraf etti.
Öte yandan hayır çalışmasını sokak sokak, mahalle mahalle, ev ev ören Hayır Meclisleri ileriye dönük önemli kazanımlar elde etmiştir. Hayır meclislerinin referandum öncesi ve sonrası eylediği pratik bizlere bir kere daha göstermiştir ki; örgütlü, kendi geleceği hakkında söz söyleyebilen ve ona sahip çıkan bir halkı hiç bir kuvvet yenemeyecektir.
Öncelikle referandum sürecinde iktidar tarafından yaratılan karanlık ortam dağıtılmış, her şeye rağmen bir araya gelinmiştir.
Bunun ötesinde herhangi bir siyasi partinin önderliğine sığmadan, meclis tipi örgütlenmelerle gerçekleştirilen bu çalışma halkı sandık matematiğinin ötesine taşıdı.
Örgütlülük ve bir aradalık referandumun ardından ilk saatlerden itibaren etkisini gösterdi ve kitlesel protesto eylemlerini kendiliğinden örgütledi. Hileli referandum sonuçlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra kendiliğinden organize olan bu güçler, ilk büyük tepkiyi vermiş ve “biz buradayız” demiş oldu.
Ayrıca bu sürecin başından beri maruz kalınan şeytanlaştırmalar, tutuklamalar, gözaltılar şiddet ve her türlü baskıya rağmen hayır cephesi neşe ile, inanç ile, coşku ile yürüttü çalışmasını. Aylardır bedel ödeyerek yürüttüğümüz hayır çalışması halk güçlerinin moral ve motivasyonunun toparlanmasında büyük bir rol oynamıştır.
Bundan sonra yapılması gereken, Evet’in hileli “kazanımını” söz konusu etmek değil; Hayır’ın üzerine oturduğu gerçekliği ete kemiğe büründürmektir.
Hayır meclislerini bir adım ileri taşıyarak, yaratılan yeni Gezi atmosferini ciğerlerimize kadar soluyarak yola devam etmektir.
İşçilerle, kadınlarla, gençlikle, halklarla ve inançlarla ortak bir zeminde inşa edilen Hayır meclislerinin örgütlenme pratiğini devam ettirerek Demokratik Cumhuriyet hedefine doğru umutla ve inançla yürümektir.
Gelinen noktada belirtmek gerekir ki Erdoğan kaybetmiştir. Bu referandumla toplumun tüm kesimleri üzerinde mutlak bir hegemonya kurma hevesi kursağında kalmıştır. Bundan sonra hegemonya kuramayacaktır.
Buradayız ve birlikte kazanacağız!
Bizim için hiçbir şey bitmedi, aksine Hayır kazandı ve mücadele yeni başlıyor.
Erdoğan ise çok şeyini tüketti. Toplumun yüzde ellisinden fazlası 16 Nisan referandumunda Erdoğan’ı istemedi. Köşeye sıkıştılar…
Kendisini istemeyen bir kitleyi yönetemedi, yönetemeyecek. Bundan sonra hiçbir şey istediği gibi olamayacak.
Bundan sonra hayır cephesinin etkili ve kitlesel muhalefetini her zaman her yerde hissedecek. Biz kazanacağız!

Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG)