César Arakaki ve Arjantinli tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılsın – TÖPG

Arjantin İşçi Partisi’nin talebiyle, son haftalarda gerçekleşen eylemler ve tutuklamalar üzerine yayınladığımız dayanışma mesajı; İspanyolca metin ve Türkçe çevirisiyle birlikte…

En las últimas semanas, en Argentina se realizaron las manifestaciones más grandes de los últimos 10 años, en el marco de las reformas del sistema de pensión impulsado por el gobierno de Mauricio Macri. Se reducirá el presupuesto por valor de 5% del PIB mientras que el pueblo se encuentra frente a una tasa de inflación de más de 20%. Los protestos se manifestaron de distintas formas como piquetes, corte de rutas y hasta una huelga general.
El estado respondió de una manera masivamente represiva mandando a la Policía para atacar el pueblo. Por lo tanto, cientos de personas fueron heridas y más de 100 fueron detenidas.
Cada día observamos que mundialmente se realizan y aumentan los ataques neoliberales contra el pueblo obrero. En Turquía, sacando una ventaja del estado de excepción, el gobierno conservador-islámico de la AKP reprime los derechos de huelga y legaliza la inseguridad y circunstancias laborales “flexibles”. Frente a estas realidades, la importancia de la lucha de clases otra vez se comprueba.
Por esto, nosotros como Partido de Libertad Social desde Turquía demandamos la inmediata libración del compañero César Arakaki, miembro del Partido Obrero de Argentina, que fue detenido el 18 de Diciembre por haber usado su derecho fundamental de manifestación. Saludamos a la lucha y la resistencia de los revolucionarios y del pueblo trabajador de Argentina y demandamos libertad para los prisioneros políticos.

Basta de perseguir a los que luchan.
¡¡¡Libertad para César Arakaki!!!

Hasta la victoria siempre.
Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi

****

Geçen haftalarda Arjantin Cumhurbaşkanı Mauricio Macri’nin emeklilik sisteminde yaptığı yeni reform, Arjantin’de son on yılın en büyük eylemleriyle karşılık buldu. Bu yeni reformla birlikte, emeklilik ve özürlülük maaşlarından kesilen para; Gayri safi milli hasılanın yüzde beşine denk geliyor. Yani 100 milyon Pezo 5.5 milyon Dolar.
Bunun yanında artan işsizlik, aynı zamanda ülkede on yıldan beri enflasyonun yüzde yirmilerde olması insanları yeniden sokaklara döktü. Çeşitli yol kesme eylemleri yapan, genel grevler ve farklı sektörlerde grevler gerçekleştiren kitlelere karşı devletin müdahalesi sert oldu. Yüzlerce kişi yaralandı, yüze yakın kişi de tutuklandı.
Her geçen gün dünya kapitalizmi ve emperyalizminin çerisinde bulunduğu kriz derinleşiyor ve işçi sınıfına dönük neoliberal saldırılar artıyor. Türkiye’de de AKP iktidarı OHAL’den faydalanıp grev hakkını engelliyor. Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, güvencesizliğin, esnek çalışma koşullarının ve taşeronun yasallaştırıldığı politikaları işçi sınıfına ve halka dayatıyor.
Hal böyleyken bütün dünyada sınıf mücadelesinin ve enternasyonal dayanışmanın önemi de giderek büyüyor.

Tüm dünyada olduğu gibi, Arjantin işçi sınıfı ve devrimcilerinin direnişini selamlıyor, bütün siyasi tutuklamaların bir an önce son bulmasını talep ediyoruz.

18 Aralık’ta emeklilik reformunu protesto etme hakkını kullandığı için tutuklanan Arjantin İşçi Partisi üyesi ve oyuncu César Arakaki’i ve tüm siyasi tutsaklar bir an önce serbest bırakılmalıdır.

Zafere kadar daima.
Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi