TÖP: Katil ABD Ortadoğu’dan, işgalci İsrail Filistin’den Defol!

ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki katliam ve işgalleri durmaksızın devam ediyor. Uluslararası tepkileri ve hukuku hiçe sayarak büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD’yi protesto eden Filistinlilere İsrail’in saldırıları sonucunda şu ana kadar 52 direnişçi hayatını kaybetti.

ABD büyükelçiliğinin taşınmasının, Filistinlilerin zorla ve katliamlarla yerlerinden edildikleri “Nakba”nın (Büyük Felaket) 70. yıldönümüne getirilmesi de ABD ve İsrail’in Ortadoğu halklarına savaş, katliam ve işgalden başka bir şey sunmayacağını bir kez daha gösterdi.

Ortadoğu’yu, başta ABD ve İsrail olmak üzere, emperyalist, katliamcı ve işgalci güçlerden kurtarmanın tek yolu halkların mücadele birliğinden ve ortak bir direniş ekseni kurmasından geçmektedir. Bu mücadele birliği ve direniş ekseninin yolu ise başta Deniz Gezmiş olmak üzere Filistin’de dövüşen devrimcilerin gösterdiği enternasyonalist bir duruştan geçmektedir.

Bu minvalde işgale ve katliama karşı direnen Filistin halkının ve genel grev kararı alarak direnişi yükselten Filistin Kurtuluş Örgütü’nün yanındayız.

Katil ABD Ortadoğu’dan, işgalci İsrail Filistin’den Defol!

Direnen Filistin Halkı Kazanacak!

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP)