TÖP: AKP-MHP’NİN SAVAŞINA HAYIR, HALKLARIN KARDEŞLİĞİNE EVET!

Bir seneyi aşkın süredir Fırat’ın doğusuna girmek için can atan AKP-MHP iktidarı, Trump’ın ilk açıklamasından sonra muradına ermiş gibi gözüküyor.
31 Mart seçimlerinde alınan yenilgi, ekonomik krize karşı işçilerin ve emekçilerin “şimdilik” sınırlılık gösteren direnişleri, kayyım atamalarına karşı büyüyen Kürt halkının mücadelesi, kadın cinayetlerine karşı gösterilen tepkilerin sonucunda daha da büyüyen kadın mücadelesi ve Kazdağları’ndan Hasankeyf’e kadar uzanan ekoloji mücadelesi AKP-MHP iktidarını kaçamayacağı noktaya getirmiş durumda. Bu noktadan sıyrılmak isteyen iktidarın elinde kalan tek seçenek ise “savaş”.
Olası bir müdahaleyle içerideki sıkışmışlığını tıpkı daha önceki müdahalelerde olduğu gibi aşmayı hedefleyen iktidar, Suriye’de başta Kürt halkı olmak üzere Orta Doğu halklarının iradesini tasfiye ederek bölgenin savaşla malul makûs talihini de sürdürmeyi hedefliyor.
Böylece bölgedeki savaşı sürdürerek hegemonyalarını büyütmeye çalışan ABD ve Rusya emperyalizmine desteğini sunan AKP-MHP iktidarı, Trump’tan gelen “tehditleri” kitle konsolidasyonu sağlamada kullanarak emperyalizme hizmetini sürdürüyor.
Buna ek olarak AKP-MHP iktidarı, Beyaz Saray’ın açıklamasında da ifade edildiği üzere, binlerce IŞİD’linin “sorumluğunu” da üstlenmekte. Başta Suruç ve Ankara katliamlarının yargılamalarında IŞİD’lilere gösterilen özen de göstermektedir ki, AKP-MHP iktidarı bölgeyle birlikte ülkeyi de derin bir savaş ateşinin içine sokmayı amaçlıyor.
Bu minvalde AKP-MHP iktidarı başta olmak üzere ABD ve Rusya emperyalizminin kendi çıkarlarını korumak amacıyla ülkeyi ve bölgeyi ateşe atmalarına karşı çıkıyor, halkların kardeşliğini korumak ve güçlendirmek için bütün devrimci-demokrat ve yurtseverleri bir araya gelerek mücadeleyi yükseltmeleri çağrısında bulunuyoruz.

BU SAVAŞ HALKLARIN DEĞİL SARAYIN SAVAŞIDIR!

SARAYIN SAVAŞINA HAYIR, HALKLARIN KARDEŞLİĞİNE VE BARIŞINA EVET!

TOPLUMSAL ÖZGÜRLÜK PARTİSİ – GİRİŞİMİ