TÖP: 10 Ekim Rejimine Karşı Mücadeleye

10 Ekim Ankara Garı katliamının üzerinden 5 yıl geçti. Yitirdiğimiz 103 insanımızı saygıyla anıyoruz.
Rejim, daha o güne, saat 10:04’e, gelmeden çok önce kendini göstermiş ve nasıl bir inşa ile ilerleyeceğine işaret etmişti. Diyarbakır patlaması, Antep’te yitirdiklerimiz, Suruç katliamı 10 Ekim’in habercisi olmakla birlikte aynı zamanda iktidarın, faşist rejim inşası karşısında yükselen halk iradesinin yıktığı seçim barajının altında kalmamak için elinden gelen her yola başvuracağının işaretiydi. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a giderken devreye soktukları şiddet konsepti bugün inşa halinde olan rejimin harcının karıldığı aralıktı. Bu kanlı gidiş 10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda toplanan ve emek, barış, demokrasi diyen 103 kişiyi aramızdan aldı.
İktidar, 10 Ekim’de aslında, kuracağı yeni rejimin nasıl bir şiddet, kan ve savaş ile bezeli olduğunu gözlerimizin önüne sermiş oldu.
Bugün, içerde artan ve dozu yükselen şiddet, dışarıda her yanda savaşı kışkırtan iktidar hala 10 Ekim rejimini inşa etmenin peşinde. O rejim bugün de kendini sosyalistlere, HDP ve demokrasi güçlerine, kadınlara, Alevilere yapılan saldırı ve operasyonlarda, halklara yönelik baskı ve şiddette kendini açık ediyor; diğer yandan da pandemiyi yönetemiyor, kriz halinde olduğunu gizleyemiyor.
10 Ekim’i unutmadık. 10 Ekim’i hatırladıkça acımızla birlikte öfkemiz artıyor.
Bütün bu savaş ve kan politikalarına karşı barışın sesini yükseltmek, onu inşa etmek için var gücümüzle dimdik duracak ve barış içinde bir demokratik cumhuriyet için mücadeleyi sürdüreceğiz.