TÖP Dönem Sözcüsü Perihan Koca: Yönetemiyorlar! Halkçı Bir Çıkış İçin Tam Zamanı

Krizi yaratanlar derin bir yönetememe krizi içinde çırpınıyorlar. Dün akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak görevinden istifa ettiğini koyu bir muamma içinde duyurdu. İktidar güçleri suskun, medya suskun.

Berat Albayrak’ın istifasının arkasındaki nedeni şu anda net bir şekilde bilemesek de, bildiğimiz, sebebi ne olursa olsun bu olayın, iktidardakilerin gizlenemeyecek durumda olan krizlerinin bir yansıması olduğudur. Eğer ki Albayrak kendi iradesiyle istifa etmişse bu artık gizlenemeyecek duruma gelen bir kaçış ve pes ediş anlamı taşımaktadır. Eğer Erdoğan’dan gelen bir baskı sonucu istifa etmişse bu ekonomi yönetiminin altında kaldıklarının bir başka itirafıdır. Nedeni bizleri daha az ilgilendiriyor.
Bildiğimiz ve bizi daha çok ilgilendiren bir şey varsa o da, halkın esas gündeminin yoksulluk, işsizlik ve pahalılık olduğudur. Artık gelinen aşamada alacakları hiçbir önlem işe yaramayacaktır. Bakan değişiklikleri, Merkez Bankası başkanı değişikliği, bunlar nafile çabalardır.

Bu istifa ve ardından yaşanan boşluk, bir dönemin sonunun geldiğini bizlere açıkça ortaya koyuyor. Artık bu yağma düzeni daha fazla sürdürülemez durumdadır. Halkın güncel çıkarlarının politikasının yapılmasının ise tam zamanıdır.

Sadece Berat Albayrak’ın değil tüm hükümetin istifa etmesi, erken seçime gidilmesi artık kaçınılmaz bir zorunluluktur. Tek bir kişinin feda edilerek, çoktandır karaya oturmuş olan geminin daha fazla yol alacağını umanlar, halkın içerisinde bulunduğu yıkımın derinleşmesinde sorumlu olacaktır. Milyonlar aç, milyonlar işsiz, milyonlar geçim sıkıntısı içerisinde. Halkçı bir çıkış için şimdi tam zamanı.

TÖP Dönem Sözcüsü Perihan KOCA