TÖP: Yaşasın Newroz Yaşasın Demokratik Cumhuriyet

Her geçen gün üzerinde durdukları iktidar zeminini kaybeden iktidar koalisyonu, düşmemek için saldırılarının boyutlarını ve şiddetini arttırıyor. Bu saldırılarla faşizmin kurumsallaşmasını gerçekleştirmeyi de amaçlayan AKP-MHP koalisyonu her seferinde halkın barajına takılıyor.
Halkın barajının en önemli unsurlarından biri olan Kürt halkı, uzun zamandan beri gösterdiği ısrarlı direnişle bulunduğu her yerde AKP-MHP koalisyonun hedeflerine taş koymaya devam ediyor. Önce Leyla Güven ve Musa Farisoğulları, ardından gelen fezlekeler ve son olarak Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğini düşüren AKP-MHP koalisyonu, şimdi de HDP’ye kapatma davası açarak önündeki bu taşı kaldırabileceğini zannediyor. Fakat ülkenin dört bir yanında halkın Gergerlioğlu’na verdiği destek ve HDP’nin kapatılmasına yönelik tepkisi daha şimdiden koalisyonun hedefine ulaşmasının kolay olmayacağına işaret ediyor. Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının faşizmin inşasına karşı mücadeleyi büyüterek sürdürme azmi ve inadına sahip olduğunu gösteriyor.
Kürt halkının yanı sıra toplumsal muhalefetin en diri odağı olan kadın hareketi, pandemi koşullarında gerçekleşen 8 Mart’taki direnişi ile mücadelesini kalıcılaştırdı. Bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına karşı sokakları dolduran kadınlar, pandemiyi fırsata çevirmeye çalışan sermaye sahiplerini grevler ve yerel direnişlerle sarsan işçiler, ekolojik krize karşı iklim grevlerini başlatan ekolojistler, asimilasyon politikalarına karşı itirazlarını sürdüren ve Newroz’u cem ile selamlayan Aleviler de faşizmin inşasına karşı mücadele azmi ve ısrarını büyütüyorlar.
Savaş, kan ve gözyaşına layık görülen Orta Doğu halkları pandemi öncesinde sokaklara dökülerek “savaş hali” düzenine gösterdikleri tepkileri tekrarlamak için güç topluyor.
Türk, Arap ve Fars halkları için önemli bir bayram olan Newroz bu güç toparlanmasının ilk adımı olma özelliğini taşıyor.
Şimdi hem Türkiye’de hem de Orta Doğu’da işçilere, emekçilere, kadınlara ve halklara reva görülen ölüm düzenine karşı mücadeleyi daha da büyütme ve genişletme zamanı!
Newroz’un ateşini harlandırarak Dehakların düzenini kül edelim, Demokratik Cumhuriyet’i kuralım!
Halkların ve Emekçilerin Newroz’u Kutlu Olsun!
Newroz Piroz Be!