TÖP: Emperyalizm ve Siyonizm yenilecek, Filistin Halkı kazanacak!

İşgalci Siyonist İsrail devleti, Filistin halkına yönelik saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da iki yüzden fazla Filistinliyi yaraladı.
Savunmasız Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermilerle hunharca saldırarak gerçek yüzünü bir kez daha gösteren İsrail polisinin şiddetini kınıyoruz.
Bu saldırının nedenlerini biliyoruz. Biliyoruz ki bu saldırı, önceki dönem ABD başkanı olan Donald Trump ile İsrail devletinin başbakanı olan Binyamin Netenyahu arasında yapılan ve Yüzyılın Anlaşması olarak sunulan anlaşmanın ve ardından Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak tanınmasıyla başlatılan sürecin bir parçasıdır. Anlaşmayla hedeflenen şey, Filistin’in yok edilmesidir.
Filistin’in yok edilme planın parçaları yalnızca ABD ve İsrail devletleri değildir. İsrail devletinin bölgedeki durumunu meşrulaştıran, İsrail devletiyle ekonomik ve diplomatik ilişkilerini sürdüren her devlet bu planın onaylayıcısıdır. İşgale ve katliamlara, kendi çıkarlarını korumak için göz yuman, bunlara göstermelik açıklamalar yapmakla yetinen Türkiye devleti de bu suça ortak olmaktadır.
İsrail Anayasa Mahkemesi’nin Doğu Kudüs’teki Şeyh Cerrah mahallesinden birçok Filistinli ailenin zorla çıkarılmasıyla ilgili temyiz davasının görüldüğü sırada gerçekleştirilen bu saldırılar, İsrail’in Doğu Kudüs’ün işgalini sonuçlandırmaya çalıştığını gösteriyor. Fakat direnerek bu saldırıları püskürten Filistin halkı, işgale karşı mücadelesini sürdüreceğini gösteriyor.
Sadece işgalci İsrail devletine değil, bir taraftan İsrail’le işbirliği yapan diğer taraftan Filistin’le ağlayan ikiyüzlü Orta Doğu yönetimlerine karşı da mücadelesini sürdüren Filistin halkının direnişini selamlıyor ve dünyadaki bütün devrimci, demokrat, halkçı, ilerici güçleri Filistin halkı ve barış isteyen İsrail halkına destek vermeye, ses olmaya, hükümetlere adım atmaları konusunda baskı yapmaya çağırıyoruz.
Filistin halkı üzerindeki ekonomik yaptırımlar sonlandırılmalıdır. Zorla yurtlarından edilen Filistinlilerin geri dönmelerine izin verilmelidir. İbadethaneler üzerindeki baskı sonlandırılmalı, ibadethanelere yönelik saldırılar durdurulmalıdır.
İsrail ile bütün diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kesilsin! İsrail’e siyasi ve ekonomik yaptırım uygulansın!
Emperyalizm ve Siyonizm yenilecek Filistin kazanacak!