Gönder Gitsin Devir Değişsin!

Suç çetelerini, halkı soyanları, soyguna ortak olanları, soyguna yasal kılıf uyduranları…

Bir saltanat düzeni kurdular. Astıkları astık, kestikleri kestik. Neleri yapabileceğimiz ve neleri yapamayacağımız iki dudakları arasına bakıyor. Her yerde saltanat makamlarının hükümranlığı var. Hakkını aramak yasak, eğlenmek yasak, ölüyü anmak, diriyi yaşatmak yasak.Hak deyince şiddeti, hukuk deyince dört duvarı, ekmek deyince sefaleti, emek deyince sömürüyü koyuyorlar önümüze.

Ama elbette ülkeye getirdikleri özgürlükler var, haklarını yemeyelim. Halkı soyma özgürlüğü, ceplerdeki üç kuruşa göz dikme özgürlüğü, çalma özgürlüğü, yağmalama özgürlüğü, doğayı katletme özgürlüğü, kadınları katletme özgürlüğü, halka karşı suç işleme özgürlüğü, yalan söyleme özgürlüğü…

***

Sermayesi, siyasetçisi, bakanı, televizyonu, gazetesi, bürokratı, valisi, kaymakamı, mafyası, çetesi, ırkçısı, halk düşmanı, din bezirganı, cemaati, hırsızı… Bir olmuş, birlik olmuş, halkı soyuyorlar.

Ekonomik kriz verilerine bir bakın. Enflasyon oranı şu anda yıllık yüzde 176. Sadece aralık ayından bu yana enflasyon artışı yüzde 80, 35. Bu korkunç rakamlar kimlere kaybettiriyor dersiniz? Birkaç sayısal veri daha verirsek tablo anlaşılır: Borsada bulunan 400 şirketin yılın ilk çeyreğinde toplam net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 145 arttı. Altı ayda 111 milyar TL’ye çıkan bir kârdan bahsediyoruz.

Koç Holding geçen yazdan bu yaza kârını yüzde 218 arttırdı. Alarko holding yüzde 323, Sabancı yüzde 370… Dünyanın en fazla kamu ihalesi alan (devlet kasasını soyan) ve borçları 20 yıl ertelenen beşli çete mi? Onların da keyifleri yerinde.

Ne demişti halkla alay eden ekonomi bakanı, hatırlayalım:

“Enflasyonu düşürmek için sert tedbirler alabilirdik. Üretimi, büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar.”

Onlar paralarını üretime yatırmadılar ki… Hepsi devletin halkın cebinden topladığı vergilerle verdiği kur korumalı mevduat sistemine yatırdılar paralarını. Paradan para kazandılar. Kaynağı mı? Ekmeğimize, sebzemize, aşımıza, benzinimize, giyeceklerimize, kısacası en insani ihtiyaçlarımıza bunca zam neden kondu? Fiyat artışları neden oldu? Zenginlerin ceplerine kârlar transfer edilsin diye değil mi?

Milyonlarca insanı soydular, birkaç bin kişi kazansın diye. Keyfi bir yönetim kurdular, saltanat kurdular. Mafya düzeni kurdular. Hırsızlık düzeni kurdular. Soygun düzeni kurdular. Yiye yiye doymadılar.

***

İşçi kardeşlerimiz, emekçi kardeşlerimiz, kadınlar, gençler, işsizler, yoksullar!

Bu gidişata dur diyenler de var. Biz sosyalistler yıllardır bu düzeni teşhir etmeye, yıllardır bu düzenin yıkılması için mücadele etmeye çalışıyoruz. Halkın gerçek çıkarlarından başka çıkarımız yok. Sömürünün olmadığı bir dünya için çalışıyoruz. Herkes insanca bir hayata kavuşsun diye çalışıyoruz.

Biliyoruz ki onları göndermek için salt seçim yetmez. Bu suç şürekâsının karşısında, kendi mahallemizde, sokağımızda, iş yerimizde, bulunduğumuz her yerde örgütlenelim, halkçı seçeneğin inşasında birer tuğla da biz koyalım.

Omuz verin bu soyguncu suç çetesini gönderelim. Omuz verin, birlikte gönderelim.